Η Ουκρανία αυξάνει την εξαγωγή γαλακτοκομικών με ταχύτητα ρεκόρ
Η βάση εξαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων είναι το γάλα και η συμπυκνωμένη κρέμα γάλακτος.
Τον Ιανουάριο-Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η εξαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων από την Ουκρανία ανέρχεται σε 25,7 χιλιάδες τόνους. Εκ τούτου ο δείκτης ανήλθε στο 37% σε σύγκριση με τα δεδομένα του όγκου των εξαγωγών αυτών των προϊόντων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Εθνικής Βιομηχανικής Πύλης, όπως αναφέρεται στο Latifundist.com.
Με τα δεδομένα του UFEB (Ukrainian Food Export Board), η βάση των εξαγωγών παραδοσιακά ήταν το γάλα και η συμπυκνωμένη κρέμα γάλακτος – 10,2 χιλ. τόνους (9% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016). Επίσης, μια σημαντική θετική τάση έδειξαν οι εξαγωγές ορρού γάλακτος, οι παραδόσεις του οποίου στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 2 φορές - μέχρι και 8 χιλ τόνους. Επίσης αυξηθήκαν οι εξαγωγές βουτύρου, κατά 3 φορές - σε 3,5 χιλ.τόνους. Και οι εξαγωγές τυριών - από το περσινό 1,4 χιλ τόνους στο φετινό 1,5 χιλ τόνους.
Ταυτόχρονα, οι παραδόσεις γάλακτος και μη συμπλεκομένης κρέμας από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 8% σε 1,9 χιλ. τόνους, επίσης χαμήλωσαν οι δέκτες εξαγωγικών επιδόσεων βουτυρόγαλου, γιαουρτιών και του κεφίρ κατά 34% (588 τόνοι).
Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα
Πηγή: 1