Τον Φεβρουάριο, η Ουκρανία είχε αυξήσει την παραγωγή πουλερικών έως 87 χιλιάδες τόνους
Οι ουκρανικές επιχειρήσεις, τον Φεβρουάριο του 2017 είχαν παράγει περίπου 87 χιλιάδες τόνους κρέατος πουλερικών, που είναι 8,6% υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι.
Η παραγωγή των νωπών και κρύων (+4 C) κρεάτων έχει αυξηθεί αμέσως κατά 26% (έως 71 χιλιάδες τόνους.), ενώ των κατεψυγμένων - μειώθηκε κατά 32% (έως 16,4 χιλιάδες τόνους.).
Σύνολο, την περίοδο Ιανουάριος-Φεβρουάριος, οι ουκρανικές επιχειρήσεις είχαν παράγει 184,7 χιλιάδες τόνους κρεάτων πουλερικών, το οποίο είναι 17,5% περισσότερο από ό, τι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με ShareUaPotential, μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης της παραγωγής ήταν η εξαγωγή, η οποία μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2017 αυξήθηκε σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους κατά 45%.
Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη
Πηγή: 1