Σε χρηματική αξία, οι εξαγωγές βουτύρου αυξήθηκαν κατά 4,7 φορές, μέχρι και 12,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο όγκος των εξαγωγών του βουτύρου από την Ουκρανία τον Ιανουάριο-Μάρτιο του τρέχοντος έτους ανήλθε σε 3,5 χιλιάδες τόνους, κατά 3,8 φορές περισσότερο από ό, τι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τις τελωνειακές στατιστικές, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Κρατικής Οικονομικής Υπηρεσίας (ΚΟΥ). Σε χρηματική αξία, οι εξαγωγές των προϊόντων αυτών κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς αυξήθηκαν κατά 4,7 φορές - μέχρι και 12,8 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι εισαγωγές βουτύρου στην Ουκρανία για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους μειώθηκαν κατά 2,8 φορές - έως και 109 τόνους. Σε χρηματική αξία η εισαγωγή του βουτύρου τον Ιανουάριο-Μάρτιος του 2017 ανήλθε σε 557.000 δολάρια, ποσοστό κατά 42,5% μικρότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο όγκος των εξαγωγών τυριών από την Ουκρανία τον Ιανουάριο-Μάρτιο του τρέχοντος έτους ανήλθε σε 1,5 χιλιάδες τόνους, κατά 6,2% περισσότερους από ό, τι την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Σε χρηματική αξία η εξαγωγή τυριού για την περίοδο της παραπάνω αναφοράς αυξήθηκε κατά 33,3% - σε 5,2 εκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγωγές των τυριών στην Ουκρανία για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 33,6% σε είδος και 41,3%, σε χρηματική αξία - έως 2.030 τόνους και 8,9 εκατομμύρια δολάρια, αντιστοίχως.

Σύμφωνα με την ΚΟΥ, η εξαγωγή γάλακτος και κρέμας γάλακτος από την Ουκρανία για την περίοδο αναφοράς μειώθηκαν κατά 9,5%, δηλαδή μέχρι 1.900 τόνους και αυξήθηκαν κατά 9% σε χρηματική αξία - έως 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγωγές των προϊόντων αυτών κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς ήταν 145 τόνοι, ποσοστό κατά 56,6% μεγαλύτερο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Σε χρηματική αξία, οι εισαγωγές γάλακτος και κρέμας γάλακτος ανήλθαν σε 251.000 δολάρια έναντι 123.700 δολαρίων, ένα χρόνο νωρίτερα.
Στην ΚΟΥ τονίζουν επίσης ότι οι προμήθειες από την Ουκρανία στο εξωτερικό του ζαχαρούχου και την κρέμα γάλακτος, τον Ιανουάριο-Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 8,5%, σε χρήμα - κατά 37,7%, σε 10,2 χιλιάδες τόνους και 17.9 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. Οι εισαγωγές των εν λόγω προϊόντων κατά την περίοδο αναφοράς ανήλθαν σε 334 χιλιάδες τόνους έναντι 182,1 τόνων τον Ιανουάριο-Μάρτιο του περασμένου έτους.

Σε χρηματική αξία, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 92,1% - έως 629 χιλιάδες δολάρια.

 

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1

Share:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Διάδοση πληροφοριών για την Ουκρανία στην Ελλάδα και για την Ελλάδα στην Ουκρανία μέσω του διαδικτύου, ...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Ενίσχυση επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ελλάδας, προώθηση ουκρανικών προϊόντων στην ...

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Οικονομική, ηθική, συμβουλευτική υποστήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων της ...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ΠΑΙΔΕΙΑ

Συμμετοχή στην πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της κοινωνίας. Ενέργεια ως διοργανωτής, ...

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ

Ελλήνο-ουκρανικό, ...

Μία μοναδική έκδοση του ουκρανικού εκδοτικού οίκου, ΕΛΛΗΝΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΟΥΚΡΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ.

Ένας από τους μεγαλύτερους ...

Η Tigres Corporation προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας για παιδιά. Όλα τα ...

Ουκρανική εταιρεία αναζητά ...

 

Ουκρανική εταιρεία αναζητά εξωτερικούς εμπορικούς εταίρους για την εξαγωγή γεωργικών και διατροφικών ...

Ελλήνο-ουκρανικό, ...

Έχουμε στη διάθεσή μας στην Αθήνα περιορισμένο ποσό εκτύπων μοναδικής έκδοσης του ουκρανικού εκδοτικού ...

Top