Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα o εορτασμός για τη γιορτή της Αγίας Σκέπης και την ημέρα του Υπερασπιστή της Ουκρανίας.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κοινότητας της Ελλάδας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της ελληνικής, πολιτιστικής και επιχειρηματικής κοινότητας και το ευρύ κοινό είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις παραδόσεις και τα έθιμα της Ουκρανίας.

Στις 14 Οκτώβριου 2018, με πρωτοβουλία του Club of Ukrainian women in Greece (ΜΚΟ «Βορυσθένης») με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα και του δικτύου Melissa Network πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» το δεύτερο Φεστιβάλ «Cossack Art». Η εκδήλωση έγινε με τη συμμετοχή των Ουκρανικών οργανώσεων της Αθήνας: πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο «Μπερεγκίνια», κέντρο ενίσχυσης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομίας «Τρεμπίτα», κοινότητα των Ουκρανών στην Ελλάδα «Η ουκρανική γη του πελαργού».Στη τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Κηφισίας κα. Σίσσυ Παπασπύρου, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» κα. Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ουκρανίας, η υπεύθυνη τύπου της πρεσβείας κα. Ολένα Μάσνεβα και ο Πρόξενος κ. Μαξίμ Τιόκιν. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Κηφισίας, π. Χρίστος Κυριακόπουλος, και ο πατήρ Ανδρίι Τβερντοχλίμπ (Ουκρανική Ελληνορυθμική καθολική εκκλησία).Το φεστιβάλ ξεκίνησε με την παρέλαση όλων των συμμετεχόντων.  Το φετινό φεστιβάλ περιλάμβανε ποικίλο πρόγραμμα συναυλιών, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ουκρανία: το μουσικό τρίο «Ο κήπος του τραγουδιού», τη διάσημη τραγουδίστρια και συνθέτρια Maryna Krut, η οποία με τόλμη και βεβαιότητα πειραματίζεται με το λαϊκό  όργανο μπαντούρα.  Με τους ρυθμούς του τυμπανιστή του Anasa cultural center παρουσιάστηκε η ουκρανική πολεμική τέχνη «πολεμικό γκοπάκ» από την ομώνυμη σχολή της Βαρσοβίας, μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας  πολεμικού γκοπάκ.

Με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς συμμετείχαν στο φεστιβάλ το χορευτικό Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς και το χορευτικό συγκρότημα «Κρηταετοί» της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων.
Ο χώρος του Άλσους Κηφισίας διακοσμήθηκε με τις ζωγραφιές με θέμα «Η ζωή των κοζάκων» των μαθητών του δημοτικού σχολείου της πόλης Τσερνιβτσί, καθώς και από τα έργα των Ουκρανών χειροτεχνών. Φυσικά, η ουκρανική κουζίνα δεν άφησε κανέναν αδιάφορο.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και τους εθελοντές για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ και την άξια παρουσίαση του ουκρανικού και του ελληνικού πολιτισμού.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο Facebook γκρουπ του Φεστιβάλ

Χορηγοί:

Gold Star AviationSunny Smile Event,  Εταιρεία συμβούλων «Vash Center», τουριστική εταιρεία «SonceVid-tour», σουπερ-μάρκετ «Slovianka»

Χορηγοί επικοινωνίας:

www.ukranorama.gr

www.global-ukraine-news.org

Share:

Made in Ukraine

Ηλεκτρονικό τρακτέρ Edison

Έως σήμερα έχει πουληθεί η πρώτη παρτίδα των ουκρανικών ηλεκτρονικών τρακτέρ Edison, ανέφερε η επικεφαλής της ...

Το μοναδικό quadrocopter

Μια ομάδα Ουκρανών εθελοντών δοκίμασαν το πρωτότυπο ενός μοναδικού quadrocopter.

Οι δασμολογικές ποσοστώσεις ...

Αυτό δήλωσε η Υφυπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Eυρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Trofimtseva Olga, ...

Έγινε η πρώτη δοκιμαστική ...

Πρόσφατα, στο χώρο επισκευής οχημάτων της «Εταιρείας μεταφορών της Vinnytsia», κατεγράφη ακόμα ένα σημαντικό ...

Το μενταγιόν SenStone για τη ...

Την περασμένη άνοιξη, η ουκρανική ομάδα παρουσίασε το πρώτο εθνικό startup της τεχνολογίας στο χώρο της μόδας ...

Παραγωγή κιθαρών στην Ουκρανία

Όταν μια χώρα έχει παραγωγή πλοίων, είναι ισχυρή, ή παραγωγή όπλων - επικίνδυνη. Και όταν η χώρα κατασκευάζει ...

Οι Ουκρανικές εταιρείες ...

Το outsourcing , (δηλαδή η χρήση εξωτερικών πόρων, μεταφορά από την εταιρία, στο πλαίσιο της σύμβασης, ...

Το ουκρανικό κινούμενο σχέδιο ...

Το δικαίωμα για προβολή του ουκρανικού κινουμένου σχεδίου «Η κλεμμένη Πριγκίπισσα» έχουν ήδη αγοράσει ...

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ

Ελλήνο-ουκρανικό, ...

Μία μοναδική έκδοση του ουκρανικού εκδοτικού οίκου, ΕΛΛΗΝΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΟΥΚΡΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ.

Ένας από τους μεγαλύτερους ...

Η Tigres Corporation προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας για παιδιά. Όλα τα ...

Ουκρανική εταιρεία αναζητά ...

 

Ουκρανική εταιρεία αναζητά εξωτερικούς εμπορικούς εταίρους για την εξαγωγή γεωργικών και διατροφικών ...

Ελλήνο-ουκρανικό, ...

Έχουμε στη διάθεσή μας στην Αθήνα περιορισμένο ποσό εκτύπων μοναδικής έκδοσης του ουκρανικού εκδοτικού ...

Top